Bank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia | Free 2023

Bank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia

Bank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia

Bank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia

Bank Quantitative Aptitude Questions With Answers

Q1.Direction: What should come in place of the question mark (?) in each of the following questions?

12 + 22 + 32 + … + 102 =?

1. 400

2. 625

3. 380

4. 385

Answer: Option 4

Q2 .Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following questions ?

a2 – b2/(a + b)2 (?)= (a – b)2

1. (a + b)(a – b)

2. (a – b)2

3. (a + b)2

4. a3 + b3

Answer: Option 1

Q3.Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following

questions?

9C(?) + 8C5 + 8 = 100

1. 5

2. 6

3. 7

4. 8

Q4. Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following

questions ? 6% of 350+ (?)% of 200 = 75% of 40

1. 5

2. 5

3. 5

4. 7

Answer: Option 2

Q5.Direction: What should come in place of the question mark(?) in each of the following

questions?

6 1/36 + 7 2/5 -8 9/15 = ?

1. 6 3/15

2. 7 9/15

3. 4 2/15

4. 5 2/15

Answer: Option 4

Q6.Direction: What approximate value should come in place of the question mark

(?) in each of the following equations?

(9.009)1/2 + (16.0001)1/4 = (?)% of 50.5

1. 7

2. 8

3. 5

4. 10

Answer: Option 4

Q7. Direction: What approximate value should come in place of the question mark

(?) in each of the following equations?

27.874 x 15.01 3 =?

1. 135

2. 137

3. 139

4. 28

Answer: Option 3

Q8. Direction: What approximate value should come in place of the question mark

(?) in each of the following equations?

52.861 + 0.2563 + 8.1 + 57.35 + 0.0087 = ?

1. 119

2. 116

3. 121

4. 115

Answer: Option 1

Q9. Direction: What Approximate Values should come in place of the question mark

(?) in each of the following equations?

85% of 225 + 56% of 450 + 32.98 x 5.001 =?

1. 600

2. 625

3. 608

4. 605

Answer: Option 3

Q10. Direction: What Approximate Value should come in place of the question mark

(?) in each of the following equations?

(59.96)2 + (81.009)1/4 – 3 = ?

1. 3625

2. 3300

3. 3600

4. 3455

Answer: Option 3

Q11. A path all around the inside of a  rectangular park 60m by 45m occupies 2000

sq m. What is the width of the path?

1. 8 m

2. 5 m

3. 15 m

4. 5 m

Answer: Option 2

Q12.A train covers a certain distance. Had it moved 4 kmh”1 faster, it would have taken 1.5 hrs less. If it had moved 6 kmh’1 slower, it would have taken 3 hrs more. What is the distance the train covers?

1. 750 km

2. 600 km

3. 540 km

4. 500 km

Answer: Option 3

Q13.If 7 men and 4 boys can earn Rs. 10275 in 15 days and 8 men and 11 boys can earn Rs. 7280 in 7 days, in what time can 5 men and 9 boys earn Rs. 8820?

1. 8 days

2. 12 days

3. 10 days

4. 12 days

Answer: Option 2

Q14.A contractor decided to build a bridge in 35 days. He employed 60 men at the beginning and 40 more after 17 days and completed the work on time. If he had not employed the additional men, how many days behind schedule would it have been finished?

1. 6 days

2. 8 days

3. 9 days

4. 13 days

Answer: Option 4

Q15.The average age of all the students in a class is 15 years. The average age of the boys in the class is 17 years and that of the girls is 12 years. If the number of girls in the class is 3 6 then what is the number of boys in the class?

1. 45

2. 48

3. 50

4. 54

Answer: Option 4

Q16.Direction (Q. 6-10): In the following graph, total items produced (in thousand), total items rejected (in thousand), and the percentage of items sold by a company in different years are shown. For which of the following years is the percentage rise/fall in the number of items sold from the previous year the highest?

1. 1981

2. 1982

3. 1983

4. 1984

Answer: Option 4

Q17.What is the difference between the average number of items produced and an average number of items rejected in all six years together? (Answer in thousand)

1. 5

2. 5

3. 5

4. 5

Answer: Option 3

Q18. What is the percentage rise or fall in the number of items rejected from the year 1980 to 1982?

1. 5% (fall)

2. 75% (rise)

3. 5% (rise)

4. 5% (rise)

Answer: Option 4

Q19. The total items sold is what percentage of the total items produced in all the six years together? (approximate)

1. 67%

2. 70%

3. 73%

4. 75%

Answer: Option 3

Q20. In which of the following years is the percentage of items rejected over the items produced is the lowest?

1. 1981

2. 1982

3. 1983

4. 1984

Answer: Option 3

share it with your friends

Bank aptitude test questions and answers pdf in EthiopiaBank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia

Bank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In EthiopiaBank Aptitude Test Questions and Answers Pdf In Ethiopia

.Dashen Bank Exam Questions And Answers PDF| 2023 | free

more

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top